Nieuws

Steeds meer kinderdagverblijven gebruiken overschoenen van Scovvii

Steeds meer kinderdagverblijven gebruiken overschoenen van Scovvii

Het gebruik van duurzame overschoenen van Scovvii, wint aan populariteit in kinderdagverblijven. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende voordelen die bijdragen aan een verbeterde omgeving voor zowel kinderen als medewerkers. Hier zijn enkele redenen waarom deze trend zich voortzet:

 1. Hygiëneverbetering: Overschoenen van Scovvii helpen om vuil en bacteriën buiten te houden. Dit is cruciaal in een omgeving waar kinderen veel tijd op de grond doorbrengen.

 2. Verminderde schoonmaakinspanningen: Door het dragen van overschoenen wordt de hoeveelheid vuil die naar binnen wordt gebracht aanzienlijk verminderd. Dit resulteert in minder frequente en intensieve schoonmaakbeurten.

 3. Gezondheid en veiligheid: Een schonere omgeving betekent minder kans op verspreiding van ziektes. Dit draagt bij aan de algehele gezondheid en veiligheid van de kinderen.

 4. Gebruiksgemak: Overschoenen zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, waardoor ouders en bezoekers snel en efficiënt de opvang kunnen betreden zonder hun schoenen uit te hoeven doen.

 5. Kostenbesparing op lange termijn: Hoewel de aanschaf van overschoenen een initiële investering vereist, kan dit leiden tot besparingen doordat minder schoonmaakmiddelen en -diensten nodig zijn tevens gaan de overschoenen van Scovvii erg lang mee.

 6. Professionele uitstraling: Het gebruik van overschoenen kan bijdragen aan een nettere en professionelere uitstraling van het kinderdagverblijf, wat het vertrouwen van ouders kan vergroten.

 7. Duurzaamheid en milieu: Scovvii biedt mogelijk duurzame en milieuvriendelijke opties voor overschoenen, wat aansluit bij de groeiende vraag naar ecologische oplossingen.

 8. Positieve feedback van ouders: Ouders waarderen vaak de extra maatregelen die worden genomen om de omgeving van hun kinderen schoon en veilig te houden, wat kan leiden tot hogere tevredenheid en loyaliteit.

Kinderdagopvang die overschoenen van Scovvii gebruiken, profiteren van deze voordelen en dragen bij aan een hygiënische en aantrekkelijke omgeving voor kinderen, ouders en medewerkers.

Herbruikbare Overschoenen voor Offshore: Duurzame Bescherming op Zee

Herbruikbare Overschoenen voor Offshore: Duurzame Bescherming op Zee

In de dynamische en uitdagende wereld van offshore werk zijn veiligheid en duurzaamheid van het grootste belang. Herbruikbare overschoenen bieden een innovatieve oplossing die aansluit bij de specifieke behoeften van de offshore-industrie. Deze overschoenen zijn ontworpen om de voeten te beschermen tegen ruwe omstandigheden, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan milieuvriendelijke praktijken. In dit onderwerp verkennen we de voordelen, toepassingen en specificaties van herbruikbare overschoenen voor offshore doeleinden.

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

De offshore-industrie heeft een aanzienlijke impact op het milieu, wat het des te belangrijker maakt om duurzame oplossingen te implementeren waar mogelijk. Herbruikbare overschoenen, vaak gemaakt van duurzame materialen zoals hoogwaardig rubber of geavanceerde polymeren, bieden een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpoverschoenen. Door hun lange levensduur en herbruikbaarheid verminderen ze de hoeveelheid afval en de behoefte aan frequente vervanging. Dit draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk van offshore operaties.

Robuustheid en Bescherming

Offshore werkomgevingen stellen hoge eisen aan beschermende uitrusting. Herbruikbare overschoenen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden die kenmerkend zijn voor offshore werken, zoals blootstelling aan zeewater, olie, chemicaliën en ruwe oppervlakken. Ze zijn vaak versterkt met extra stevige zolen en beschermende lagen die slijtage en schade voorkomen. Dit zorgt ervoor dat ze langdurige bescherming bieden en bestand zijn tegen intensief gebruik.

Veiligheid en Antislip Eigenschappen

Veiligheid is een topprioriteit in de offshore-industrie, waar de risico's van uitglijden en vallen aanzienlijk zijn. Herbruikbare overschoenen voor offshore doeleinden zijn uitgerust met geavanceerde antislip zolen die optimale grip bieden op natte en gladde oppervlakken. Deze zolen zijn meestal gemaakt van materialen zoals nitrilrubber, dat uitstekende antislip eigenschappen heeft en bestand is tegen olie en chemicaliën. Dit verhoogt de veiligheid van werknemers en helpt ongevallen te voorkomen.

Comfort en Functionaliteit

Werken in offshore omgevingen kan fysiek veeleisend zijn, wat het comfort van persoonlijke beschermingsmiddelen essentieel maakt. Herbruikbare overschoenen zijn ontworpen met het oog op draagcomfort, vaak voorzien van ergonomische ontwerpen en ademende materialen die vermoeidheid verminderen en ventilatie bieden. Dit is cruciaal voor werknemers die lange uren in uitdagende omstandigheden werken.

Kostenbesparing en Economische Voordelen

Hoewel de initiële kosten van herbruikbare overschoenen hoger kunnen zijn dan die van wegwerpalternatieven, bieden ze op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen. Hun duurzaamheid en herbruikbaarheid verminderen de frequentie van vervangingen, wat de totale uitgaven aan persoonlijke beschermingsmiddelen verlaagt. Bovendien kunnen herbruikbare overschoenen eenvoudig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, wat zorgt voor een langere levensduur en consistent hygiënische omstandigheden.

Toepassingsgebieden

Herbruikbare overschoenen vinden toepassingen in verschillende offshore contexten, zoals:

 • Olie- en gasplatforms: Bescherming tegen olie, chemicaliën en ruwe oppervlakken.
 • Windmolenparken op zee: Veiligheid op natte en gladde oppervlakken tijdens installatie en onderhoud.
 • Onderwaterbouw: Bescherming tegen water en schurende materialen.
 • Maritieme operaties: Veilige en comfortabele voetbescherming voor scheepsbemanning en technici.

Conclusie

Herbruikbare overschoenen voor offshore doeleinden bieden een robuuste, veilige en milieuvriendelijke oplossing voor de uitdagende omstandigheden op zee. Door hun duurzaamheid, uitstekende bescherming en antislip eigenschappen verhogen ze de veiligheid en het comfort van offshore werknemers. Bovendien dragen ze bij aan duurzamere operaties door de hoeveelheid afval te verminderen en kostenbesparingen op de lange termijn mogelijk te maken. De implementatie van herbruikbare overschoenen is een verstandige investering voor bedrijven die zowel hun ecologische voetafdruk willen verkleinen als de veiligheid en efficiëntie van hun werknemers willen waarborgen.

Herbruikbare Overschoenen van Katoen met Antislip Zool: Duurzaamheid en Veiligheid in Één

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, zijn herbruikbare overschoenen van katoen met een antislip zool een innovatieve oplossing die zowel ecologische als praktische voordelen biedt. Deze overschoenen zijn ontworpen om meerdere keren gebruikt te worden, wat niet alleen de hoeveelheid afval vermindert, maar ook zorgt voor een veiliger en hygiënischer omgeving.

Duurzaamheid en Milieuvoordelen

Traditionele wegwerpschoenen worden vaak gemaakt van plastic en andere niet-biologisch afbreekbare materialen, wat bijdraagt aan de groeiende afvalberg en milieuproblemen. Herbruikbare overschoenen van katoen zijn echter een milieuvriendelijk alternatief. Katoen is een natuurlijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is en, mits verantwoord geproduceerd, een veel kleinere ecologische voetafdruk heeft dan synthetische stoffen. Door te kiezen voor herbruikbare katoenen overschoenen wordt de vraag naar wegwerpplastic verminderd en worden hulpbronnen bespaard.

Comfort en Gebruikersgemak

Katoen staat bekend om zijn ademende eigenschappen, wat bijdraagt aan het comfort van de drager. Dit is vooral belangrijk in situaties waar overschoenen voor langere tijd gedragen moeten worden, zoals in medische omgevingen, laboratoria of zelfs thuis. De natuurlijke vezels van katoen helpen om vocht af te voeren, waardoor de voeten droog en comfortabel blijven, zelfs bij langdurig gebruik.

Veiligheid en Antislip Eigenschappen

Een belangrijke eigenschap van deze herbruikbare overschoenen is de antislip zool. Deze zolen zijn ontworpen om een stevige grip te bieden op verschillende soorten oppervlakken, wat het risico op uitglijden en vallen aanzienlijk vermindert. Dit is essentieel in omgevingen waar veiligheid een prioriteit is, zoals ziekenhuizen, cleanrooms en industriële omgevingen. De antislip zolen zijn vaak gemaakt van duurzaam rubber of een vergelijkbaar materiaal dat slijtvast is en langdurige bescherming biedt.

Economische Voordelen

Hoewel de initiële kosten van herbruikbare overschoenen hoger kunnen zijn dan die van wegwerpalternatieven, bieden ze op de lange termijn economische voordelen. Omdat ze meerdere keren gewassen en hergebruikt kunnen worden, bespaart dit op de kosten van regelmatige aanschaf van wegwerpoveralls. Dit maakt ze een kosteneffectieve keuze voor bedrijven en instellingen die streven naar duurzaamheid zonder concessies te doen aan veiligheid en hygiëne.

Hygiëne en Onderhoud

Een ander belangrijk aspect van herbruikbare katoenen overschoenen is hun onderhoudsgemak. Ze kunnen eenvoudig worden gewassen en gedesinfecteerd, wat essentieel is in omgevingen waar strikte hygiëne-eisen gelden. Regelmatig wassen zorgt ervoor dat de overschoenen schoon en vrij van bacteriën en andere verontreinigingen blijven, wat bijdraagt aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Conclusie

Herbruikbare overschoenen van katoen met een antislip zool bieden een uitstekende combinatie van duurzaamheid, comfort, veiligheid en economische voordelen. Ze zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpschoenen en dragen bij aan de vermindering van plastic afval. Bovendien bieden ze een hoog niveau van comfort en veiligheid, wat essentieel is in veel professionele omgevingen. Door te kiezen voor deze innovatieve overschoenen, kunnen bedrijven en individuen een positieve bijdrage leveren aan het milieu terwijl ze ook zorgen voor een veiligere en hygiënischere omgeving.

Overschoen-Kampioen sponsor van Trees for All met duurzame overschoenen

Ook wij proberen ons steentje bij te dragen aan een groenere wereld doormiddel van onze duurzame overschoenen. Maar wie nog een stapje verder gaat in het bijdragen aan een groenere wereld is de organisatie TREES FOR ALL. 

Trees for All, samen voor een bosrijke wereld.

‘Onze wereld heeft meer bos nodig: voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Daarom plant stichting Trees for All bomen in Nederland en het buitenland’. 

Reactie Trees for All:

Overschoen-Kampioen heeft ons met een bedrag van €500 gesponsord bij de aanschaf van een partij overschoenen die we nodig hadden voor onze boomplantdagen. Van bomen planten word je lekker vies en dan is het fijn dat die viezigheid niet binnen in de lunchruimte terecht komt. We hebben ze afgelopen plantseizoen met veel plezier gebruikt en we kregen veel complimenten over de overschoenen. Ze blijven ook heel mooi ondanks dat ze met vieze grote grove laarzen worden gebruikt. Na het plantseizoen hebben we ze heel simpel in de wasmachine gewassen en alles is ook heel mooi gebleven. We zijn heel blij met deze duurzame oplossing en hopen ze nog lange tijd te kunnen gebruiken.”

 

Wil jij ook een boom planten voor een bosrijkere wereld of een boom cadeau geven, kijk dan op treesforall.nl

Te grote voeten in te kleine overschoenen

Helaas krijgen wij af en toe te horen dat het elastiek van de overschoen is geknapt. Dit kan komen omdat ze niet eeuwig meegaan, maar soms komt het (vooral bij kinderdagverblijven) omdat men met een te grote schoen met geweld in een te kleine overschoen probeert te komen en geloof ons, wil je het elastiek stuk krijgen, dan moet je echt geweld gebruiken. Zoals gezegd, niets gaat eeuwig mee, ook ons elastiek niet.  Maar ook wij blijven innoveren dus zijn wij op zoek gegaan naar nieuw elastiek en dat hebben wij gevonden. Het nieuwe elastiek is extra rekbaar maar minstens net zo sterk als ons vorige elastiek wat al erg sterk was. Hopelijk helpt het nieuwe elastiek om het knappen te voorkomen.

Stelregel blijft, neem zo groot mogelijke overschoenen indien deze door verschillende personen gebruikt gaan worden.

Ideeën van onze klanten

Een groot deel van onze klanten zijn kinderdagverblijven. Omdat de overschoenen bij een kinderdagopvang vaak door bezoekers worden gebruikt (in veel gevallen ook door het personeel) kregen wij regelmatig feedback van deze klanten. Er waren met onze eerste overschoenen die wij op de markt brachten toch wat kleine probleempjes voor het gebruik in een kinderdagverblijf. Zo bleek het elastiek soms stuk te gaan, dit kwam met name omdat bezoekers met te grote schoenen in te kleine overschoenen proberen te komen. Tevens bleek het antislip gedeelte van de zool er relatief snel af te slijten waardoor de zool minder lang mee ging. Met deze geluiden hebben wij onze Premium (en later onze Professionele) overschoenen in de markt gezet. Deze hebben extra sterk elastiek en een nieuwe antislip zool die niet snel slijt en lang meegaat. Onze professionele overschoenen hebben zelfs waterdichte stof en een zool waar je eventueel mee naar buiten kan.

Luisteren naar de klant is voor ons erg belangrijk, hierdoor kunnen wij onze producten indien mogelijk verbeteren. Onze “ideeënbus” staat daarom altijd open 😊

Heb je een opmerking of idee, stuur gerust een mail naar info@salesconnection.nl

Overschoen-Kampioen Exposant op de KindVak beurs 2024

Overschoen-Kampioen Exposant op de KindVak beurs 2024

Ben je klaar om de “saaie” wereld van overschoenen wat meer kleur en duurzaamheid te geven? Kom dan bij ons langs op de KindVak beurs 2024.

Overschoen-Kampioen, dé pionier in hoogwaardige schoenovertrekken, neemt deel aan de KindVak Beurs 2024 om je de nieuwste, meest innovatieve collectie te laten zien.

Op de KindVak Beurs 2024 staat Overschoen-Kampioen klaar met een scala aan overschoenen die niet alleen bescherming bieden tegen de elementen, maar ook een statement maken op het gebied van stijl.

Waarom Overschoen-Kampioen?

 1. Innovatief Design: Ontdek overschoenen die verder gaan dan het gewone. Overschoen-Kampioen combineert innovatief design met hoogwaardige materialen, waardoor elk paar een kunstwerk op zich is.
 2. Duurzaamheid: Onze overschoenen gaan lang mee en kunnen tegen een stootje.

Bezoek Ons op de KindVak Beurs 2024

Kom langs bij stand (standnummer wordt later bekend) op de KindVak Beurs 2024 en ontdek de schoenhoesjes van  Overschoen-Kampioen. Laat je inspireren door onze collectie, stel vragen aan ons vriendelijke team en geniet van exclusieve beursaanbiedingen.

Exclusieve Beursaanbiedingen: Mis Het Niet!

Kom later terug om onze speciale beursaanbiedingen te ontdekken.

Maak een Statement met Overschoen-Kampioen!

Overschoen-Kampioen nodigt jou uit om de KindVak Beurs 2024 onvergetelijk te maken. Bezoek onze stand en ontdek de nieuwste trends.

Voor meer informatie, bezoek www.kindvak.nl

Overschoen-Kampioen - Waar Bescherming Samenkomt met Stijl!

Overschoenen, de ongekroonde helden van vloerhygiëne!

Ze zijn als de bodyguards van je vloer, de geheime agenten die een verborgen oorlog voeren tegen de gevaren die je schoenzolen met zich meebrengen.

Stel je voor dat je vloer een soort koninkrijk is, en je schoenen zijn de ongenode gasten die zonder pardon modder, regen en een vleugje mysterieuze straatsmurf meebrengen. Hier komen de overschoenen in actie, als de bescheiden maar vastberaden ridders die hun koninkrijk willen beschermen.

Wanneer je overschoenen aantrekt, transformeer je in een soort vloerfluisteraar. Je glijdt door de gang als een ninja, geruisloos en zonder sporen achter te laten. Moddervlekken proberen je vloer te infiltreren, maar worden resoluut teruggedrongen door de overschoenenbrigade.

Je vrienden begrijpen het misschien niet helemaal als ze je zien binnenkomen met deze stijlvolle beschermers om je schoenen. Maar jij lacht in stilte, wetende dat de vloer een geheime alliantie heeft gesmeed met de overschoenen, en samen zijn ze onverslaanbaar.

Dus, volgende keer dat je je huis binnentreedt met je overschoenen als schildwachten, weet dan dat je niet zomaar schoenen draagt. Nee, je draagt de bescherming van je vloer, en je bent vastbesloten om elke vloerbedreiging met humor en stijl af te weren. Want in de wereld van overschoenen is een schone vloer een lachende vloer!

Haast je naar de Finishlijn: Drukte bij Overschoen-Kampioen!

Haast je naar de Finishlijn: Drukte bij Overschoen-Kampioen!

Beste fans van schone vloeren en stijlvolle overschoenen,

Het is een waar spektakel bij Overschoen-Kampioen! De vraag naar onze hoogwaardige overschoenen heeft een ongekende piek bereikt, en we willen jullie hartelijk bedanken voor deze overweldigende belangstelling.

In de race naar de perfecte overschoen hebben we gemerkt dat de populariteit van onze schoenovertrekken de pan uitrijst. De vraag is groter dan ooit tevoren, en het lijkt erop dat iedereen dit seizoen over stapt op duurzame overschoenen. Onze productielijnen draaien overuren om aan alle bestellingen te voldoen, maar we willen graag een vriendelijke herinnering delen: als je nog niet hebt besteld, is het tijd om in de startblokken te staan!

Om teleurstellingen te voorkomen tijdens de feestdagen, raden we je aan om zo snel mogelijk je bestelling te plaatsen. Onze voorraad vliegt de deur uit als warme broodjes, en we willen niet dat je achter het net vist.

Wacht niet tot de laatste ronde om je favoriete overschoenen te bemachtigen. Dus, kinderdagverblijf, school, zorginstelling, shipyard of musea, trek die sprintersschoenen aan, en plaats je bestelling voordat de finishlijn in zicht is. Bij Overschoen-Kampioen staat comfort, stijl en bescherming op nummer één, en we willen dat jij als winnaar de eindstreep bereikt!

Bedankt voor jullie enthousiasme en hou de vloer schoon.

Met vriendelijke groet,

Het team van Overschoen-Kampioen

 

Ons nieuwe huismerk Scovvii - Innovatieve Bescherming voor Professionals!

Ons nieuwe huismerk Scovvii - Innovatieve Bescherming voor Professionals!

Scovvii - Innovatieve Bescherming voor Professionals!

Met trots presenteren wij Scovvii als ons nieuwe huismerk.

Waarom Scovvii?

 • Met het merk Scovvii weet U dat U altijd goede kwaliteit koopt.
 • Professionele Kwaliteit: Ontworpen door professionals voor professionals.
 • Betaalbaar: Hoogwaardige overschoenen tegen een betaalbare prijs.
 • Veiligheid en Comfort: Biedt optimale veiligheid en comfort, ongeacht de werkomgeving.
 • Met het merk Scovvii weet U dat U altijd goede kwaliteit koopt.

Nieuw zijn de Scovvii Professionele overschoenen, met hieronder alle info. Onze bestaande overschoenen worden omgedoopt tot Scovvii Premium overschoenen.

 • Waterdichte Polyester Stretch Stof:
  • Gemaakt van hoogwaardige, waterdichte polyester stretch stof.
  • Biedt optimale bescherming tegen vocht en vuil.
 •  Stevige Antislip Zool:
  • Voorzien van een stevige antislip zool voor maximale grip en stabiliteit.
  • Geschikt voor verschillende werkterreinen en omgevingen.
 • Uniek Elastiek voor Perfecte Pasvorm:
  • Uitgerust met een uniek elastiek voor een perfecte pasvorm.
  • Zorgt voor comfort en veiligheid in elke werksituatie.
 • Duurzaam en Lichtgewicht:
  • Sterk en duurzaam polyester stretch stof voor langdurig gebruik.
  • Lichtgewicht ontwerp met een gewicht van slechts 55 gram (maat 37-42) en 69 gram (maat 42-47) per overschoen.
 • Multifunctioneel en Herbruikbaar:
  • Geschikt voor maat 37 tot 47, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke professional.
  • Stofdicht, scheur- en slijtvast voor herhaaldelijk gebruik.
 • Onderhoudsvriendelijk:
  • Wasbaar tot 60 graden voor een optimale hygiëne.
  • Eenvoudig aan en uit te trekken voor gebruiksgemak.
 • Makkelijk Mee te Nemen:
  • Past gemakkelijk in de binnenzak, waardoor het draagbaar en altijd binnen handbereik is.
  • Ideaal voor professionals die onderweg zijn.
 • Vloervriendelijk:
  • Laat geen strepen achter