Ons verhaal

 

Na jarenlang in de dienstverlenende sector werkzaam te zijn geweest en dagelijks gebruik te hebben gemaakt van wegwerp overschoenen, dacht ik daar moet een betere, milieuvriendelijkere oplossing voor zijn. Per dag gooide ik wel 3 of 4 paar dunne plastic (polyethyleen) wegwerp overschoenen in de prullenbak. Dat zijn meer dan 240 schoentjes per maand die ik alleen al de prullenbak in gooide, laat staan wat er landelijk aan wegwerp overschoentjes bij het vuil verdwijnt.

Dus…op zoek naar een beter milieuvriendelijker alternatief.

Eenvoudig was dat niet, er waren gewoonweg geen overschoenen verkrijgbaar die voldeden aan de eisen die ik stelde, namelijk: makkelijk aan te trekken, stevig, goed passend, herbruikbaar, antislip, eenvoudig mee te nemen (binnenzak), maar vooral duurzaam.

Na een lange zoektocht kwam ik uit op stevige katoenen overschoenen met een goede antislip zool, die wasbaar zijn, lang meegaan en daarom bijdragen aan een beter milieu.

Ik hoop dat vele met mij daar waar het kan overstappen van wegwerp overschoenen, naar onze duurzame overschoenen.

Ons team is dan ook blij dat onze overschoenen inmiddels worden gebruikt bij kinderdagverblijven, in de scheepvaart, fysio, thuiszorg, zorginstellingen, onderhoudspersoneel enz. enz.